miércoles, 1 de septiembre de 2010

¨Speed is directly proportional to forgetfulness¨


Åpning fredag 3. september kl. 18.00
Utstillingen er også åpen 4, 5, 11. og 12. september kl. 14-18
Galleri 69 Grünerløkka Lufthavn Toftesgate 69 Oslo

Juan Andres Milanes B. arbeider med urbane uttrykk, og er kjent for performance og installasjoner i det offentlige rom. Han henvender seg til vår kollektive bevissthet ved å ta hverdagslige objekter og hendelser ut av tradisjonelle sammenhenger, og presentere dem på en ny måte i byrommet. Slik inviterer han til sosial assosiasjon og refleksjon, som igjen byr på muligheten til å se hverdagen med nye øyne.

¨Speed is directly proportional to forgetfulness¨ er Milanes første separatutstilling på Galleri 69. Denne gangen tar han med en bit av byen inn i gallerirommet. Han presenterer deler av sin egenproduserte gravemaskin i polyester på en måte og i et miljø som frarøver maskinen dens opprinnelige funksjon. Den absurde presentasjonen får tankene til å flakke: Står vi foran deler av en livløs maskin, eller levningene etter en utdødd art?

Juan Andres Milanes B. er opprinnelig fra Cuba men bor og arbeider i Norge. Han vakte oppsikt på Høstutstillingen 2008 med sin installasjon «The Route», og var ferdig utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo 2009. Han har deltatt på en rekke utstillinger i Skandinavia og i Latin Amerika.

No hay comentarios:

Publicar un comentario